Breastcare Foundation Kids

Op deze BCFKids pagina laten we zien wat de stichting voor kinderen doet van moeders (en vaders) met borstkanker. Als één van je ouders borstkanker krijgt is dat verdrietig en moeilijk. Met het boekje ‘Gewoon Pech, als je moeder borstkanker heeft’ kun je antwoorden vinden op heel veel vragen die je hebt als dit gebeurt. Dit boek geeft je informatie, troost en hoop voor de toekomst en is in begrijpelijke taal geschreven. Kinderen van moeders (en vaders) die in het Alexander Monro Ziekenhuis worden behandeld ontvangen dit boekje als steuntje in de rug.

En we maken een mobiele kinderkamer in het Alexander Monro Ziekenhuis. Hier kun je spelletjes doen, lezen, tekenen of een iPad gebruiken, én dicht bij je moeder zijn. Dat is een stuk fijner! Hieronder zie je hoe dat eruit komt te zien. Mooi he?!

Justin - onze jongste ambassadeur!

Zijn moeder is behandeld voor borstkanker in het AMZ en Justin wilde daar graag over vertellen. Voor zijn spreekbeurt kreeg hij een 9,5 en hij zamelde geld in voor het ziekenhuis: 81,27 euro. Justin organiseerde een tweede inzamelingsactie door de verkoop van koekjes. Daarmee haalde hij maar liefst 302,- euro op. Ook organiseerde hij samen met zijn school De Uilenbrink in Veghel een sponsorloop en haalde daarmee zelfs € 5.500,- op. Tijdens een golfevent in september mocht hij zijn verhaal vertellen en tijdens ons benefiet op 7 oktober jl. werd Justin door Floortje Dessing gevraagd zijn verhaal te doen voor maar liefst 600 gasten in Studio 21. Wij zijn reuze trots op Justin!

Wil je zijn spreekbeurt lezen? Klik dan hier.