Voorlichtingsmateriaal

Voorlichtingsmateriaal

Hieronder vindt u meer informatie over borstkanker en borstkanker gerelateerde zaken, het Alexander Monro Ziekenhuis, nazorg, leefstijl en voeding. De folders kunt u downloaden.

Doneer nu

Doneer aan Stichting Breast Care Foundation

Persoonlijke info

Totaalbedrag: €10,00

Voorlichtingsfilmpjes

‘Ken je borsten’ campagne groots opgepakt door de media

Onze campagne ‘Ken je borsten’ wordt groots opgepakt door de media. Hoe vroeger borstkanker ontdekt wordt, hoe groter de kans op overleving. Laten we zoveel mogelijk vrouwen bereiken met deze boodschap! Klik hier voor de video van het AD.

Lees hieronder de diverse artikelen:
Libelle, Margriet, LINDA, Flair, NOS, RTL Nieuws, Het Parool, NPO 3FM, 3FM online, RTV Utrecht, De Limburger, Brabants Dagblad, Consumed, Drimble, Plus Online

Word je bewust. Dat redt levens

Bekijk het item in het NOS vanaf 2 minuut, 21 sec.

Het​ Alexander Monro Ziekenhuis​ heeft ​een grootschalig onderzoek ​gedaan waarbij vierhonderd vrouwen ondervraagd zijn. Terwijl er veel campagnes rondom het herkennen van borstkanker zijn, wordt borstkanker door veel vrouwen nog steeds niet op tijd gedetecteerd. Ruim zeventig procent weet namelijk niet precies hoe zij zichzelf moet onderzoeken​.​ ​Een ​op de zeven tot acht vrouwen krijgt te maken met borstkanker. Jaarlijks sterven er 3200 vrouwen aan de ziekte.

Veel vrouwen denken dat het ’t belangrijkste is om maandelijks haar borsten te voelen, om zo te kunnen kijken of er geen rare bobbeltjes of andere veranderingen in de borst aanwezig zijn. Maar het onderzoek wijst uit dat goed kíjken naar de borsten een stuk belangrijker is dan voelen.

 

Boeken

Jorika Wynants (1975) werd voor het eerst met borstkanker geconfronteerd in 2015. Toen alle behandelingen erop zaten, brak er een nieuwe fase aan. Een fase waarin niets meer hetzelfde was, een fase van vallen en opstaan, weer opnieuw beginnen met leven. Totdat precies drie jaar later de ziekte weer terug kwam. Toen stond alles stil…

Pas na het posten van dit bericht vroeg journalist Caroline Griep (1964) zich af of ze het wel kon: ernstig ziek zijn en tegelijkertijd haar leven delen op Facebook. Ze deed het toch.
Zonder schroom, eerlijk en vaak met verrassende humor beschrijft Caroline in haar blogs op libelle.nl, via Facebook en WhatsApp wat ze meemaakte. Hoe gelukkig ze ondanks alles was met alle lieve mensen om zich heen, maar ook hoe zwaar en eenzaam de tijd na de behandeling was.

Teffilicious is geschreven door Inge Out & Angéla Dijksterhuis. Inge is o.a. voedingscoach in haar bedrijf ‘Puur van Inge’, Angéla is eigenaar van ‘TeffVolkoren’, waar Teff verbouwd en verkocht wordt. Beiden hebben zelf ervaren wat Teff voor je kan doen. In Teffilicious vindt je 41 recepten met Teff. Sommigen heel gemakkelijk, anderen wat moeilijker, maar allemaal goed te doen en altijd lekker.

Bij goed voor jezelf zorgen denken we vaak aan veel bewegen en gezond eten, maar we zitten pas écht lekker in ons vel als we ook mentaal sterk zijn. Wouter de Jong laat in Mindgym zien hoe je in 12 weken je mentale conditie kunt verbeteren. Door wetenschappelijke inzichten af te wisselen met praktische oefeningen en dankzij vele mooie anekdotes, rake citaten en interessante weetjes, kan dit boek zelfs de meest nuchtere lezers aanspreken.

Veel mensen die kanker hebben gehad, zijn na hun behandeling bang dat de ziekte opnieuw toe zal slaan. Soms gaat die angst voor terugkeer hun leven steeds meer beheersen. De schrijvers maken in dit boek die angst bespreekbaar. Ze gaan in op hoe angst ontstaat en geven tallozen praktische handvatten om de angst beter hanteerbaar te maken, zodat de blik weer op de toekomst gericht kan worden. Een waardevol boek!

Spreekbeurten

Je helpt de Breast Care Foundation enorm door andere kinderen te vertellen over wat borstkanker is, en wat het voor een kind betekent als je moeder óf vader borstkanker heeft. Hieronder kun je de spreekbeurt van Justin downloaden. Op 21 november 2018 hield Justin een spreekbeurt in het Alexander Monro Ziekenhuis voor 80 kinderen van verschillende scholen. Zijn moeder is behandeld voor borstkanker in het AMZ en Justin wilde daar graag over vertellen. Voor zijn spreekbeurt kreeg hij een 9,5 en hij zamelde geld in voor het ziekenhuis: €81,27. Justin organiseerde een tweede inzamelingsactie door de verkoop van koekjes. Daarmee haalde hij maar liefst €302 op. Dit maakt Justin de jongste ambassadeur van het Alexander Monro Ziekenhuis in Bilthoven. Ben je van plan je spreekbeurt of werkstuk over borstkanker te houden? Download hier de spreekbeurt van Justin.

Help Stichting Breast Care Foundation om de aandacht en zorg voor borstkanker te verbeteren!

Laatste nieuws

Support Floortje Dessing in AMZ tijdens coronacrisis

Support Floortje Dessing in AMZ tijdens coronacrisis

Zo ontzettend lief! Ambassadeur Floortje Dessing van de Breast Care Foundation en het Alexander Monro Ziekenhuis (AMZ) heeft voor de komende periode haar vrijwillige inzet aangeboden voor de nodige support in het AMZ. Deze week kwam zij de medewerkers en patiënten in...

Lezing ‘Ken je borsten’ bij Freedom Festival Amstelveen

Lezing ‘Ken je borsten’ bij Freedom Festival Amstelveen

Afgelopen zondag gaf Martha Rijkmans een lezing over onze campagne 'Ken je borsten' tijdens het Freedom Festival in Amstelveen. Zondag 8 maart was internationale vrouwendag. Sinds vorig jaar organiseert het IWD Amstelland een themadag op International Women's Day....