Wat is borstkanker?

Wat is borstkanker?

Borstkanker is een vorm van kanker, ook wel mammacarcinoom genoemd, die zich vormt in het borstweefsel bij zowel mannen als vrouwen.

In het menselijk lichaam worden continu nieuwe cellen aangemaakt doordat deze zich voortdurend delen. Een celdeling kan fout gaan wanneer cellen niet meer afsterven of delen zoals het hoort. Er is dan sprake van kwaadaardige cellen. Wanneer een dergelijke kwaadaardige cel niet door je lichaam tegengehouden kan worden zal deze zich ongecontroleerd gaan delen en kan er kanker ontstaan.

In de meeste gevallen wordt borstkanker ontdekt door een knobbeltje in de borst.

Kijk hier voor extra informatie over symptomen en voor de soorten van borstkanker.